On the Rocks

Those views and that location.


Located on the Yamba, NSW foreshore, the site for this renovation was highly visible, contentious and legislatively controlled. Previously a four storey unit block, Aspect was commissioned to undertake extensive renovations which both accommodated our client's needs and satisfied the challenges of various parties and governing bodies.

The design of the apartment layouts was intended to exploit and expand upon the natural amphitheatre this location presented. As such both apartments are located over two floors of the building and are organised to create generous indoor and outdoor living spaces which have expansive ocean views and allow for both social and private activity.

Simple design solutions respond to the extreme exposure of the site, and include providing additional overhang to each balcony as the building steps up the site, the use of glass balustrades to provide wind protection, and the use of high level solar glass all service to increase the useability and liveability of the apartments.

 

 

The choice of exterior materials also reflects a desire to combat the harsh environment, with material selections made in consideration of life span and maintenance. Internally, each apartment is deliberately fitout with contemporary finishes that compliment the robustness of the surrounds, while also offering variation between the two dwellings.