Four Mile Pavilion

Recreation perched on the lakeside.


Four Mile Pavilion, was one of several design scheme undertaken by Aspect for a client with property located on a man-made lake in Canungra to the west of the Gold Coast. This project involved the conceptualisation of a holiday shack that reinforced the recreational and outdoor activities for which it would be used.

The dwelling is divided into three pavilion, one bedroom wing on either side of main living zones and a large entertaining deck projecting over the lake. Space for the storage of ski boats and associated equipment is housed in a large garage to the west.

The form of the building was intended as an open address to the water, with large openings to permit natural ventilation and daylight while both visually and physically connecting occupants to their landscape. Material selections were undertaken with respect to maintenance and durability given the exposed location.